Espanjassa on tuullut koko táállä oloni ajan enemmän tai vähemmän, aina päivästá riippuen. Esimerkiksi lenkkeily on ollut välillä melko haasteellista - jos on nimittäin sattunut juoksemaan vastatuuleen. Vastus on silloin tuplat, ja näkyvyyttä haittaa naamaan lentelevät pikkuroskat. Eilen illalla tuuli taas hurjasti. Saumoissa vaikertava ja ujeltava tuuli paukutteli ikkunalaseja niin, että tuli samanlainen pieni ja pelokas olo kuin lapsena ukkosta katsellessa.

No, tuuli täällá etelässä ei ole mitään verrattuna Pohjois-Espanjaan. Näin illalla uutisista, kuinka roskikset (siis ne isot jotka tyhjennetään suoraan roska-autoon) liukuivat pitkin katuja, suihkulähteen vesi valui painovoiman vastaisesti vaakasuoraan, palmut lojuivat pitkin teitä ja autojen konepelleillá, ja jopa jonkun onnettoman stadionin tiilimuuri oli taipunut tuulen tahtoon ja sortunut.

Näin uutisista muutakin mielenkiintoista. Viihdettä suorastaan. Ja kauheuksia. Viihteellinen osuus tuli suoraan Espanjan kongressista. Siellä oli täysi huuto ja tappelu käynnissä, ja päämisiteri Zapatero yritti vakuutella puheellaan jotain. En ymmärtänyt sanaakaan. Kauheuksista voin sanoa sen verran, että täällä uutiskuvat ovat paljon rankempia kuin Suomessa. Näin puun oksasta roikkuvia koiranruumiita (koirat olivat toimineet eläessáän huumeiden salakuljetuskätköinä, mikáli oikein ymmärsin), ja tuliasevälikohtauksen Irakista.

Nyt ajatukset muualle... Tänään aamulla bussissa oli ihan tajuttoman komea kuski. Siis jumalainen. En katsellutkaan matkan aikana normaaliin tapaani ohi vilistävää rantamaisemaa, vaan pelkästáän kuskin kasvot heijastavaa taustapeiliä. Lyhyen matkan aikana näin mielessáni jo yhteisen tulevaisuuden ja vaikka mitä muuta. Kun sitten pysäkkini lähestyi, harkitsin ajavani "vahingossa" liian pitkálle. Siis ollakseni vielá hieman pidempään tuon kauniin ihmisen säteilyn piirissä. Tulin järkiini, jäin oikeassa kohdassa pois, jättáen sydämeni siihen bussiin...huoh... Kuulostaa siirappiselta, mutta te ette olleet paikalla! Toivottavasti huomenna on sama kuski, ehká tämä tyyppi on aamulinjani uusi vakkarikuljettaja... Hmm... mitähän laittaisin huomenna päälleni..?