Heippa taas! Kävin eilen töiden jälkeen iltakävelyllä suomalaisen "sijaisäidin" kanssa (kun ei oma ole täällä, turvaudutaan lähimpäán vastaavaan) ennen varsinaisia iltarientoja. Poikkesimme pikaisesti suomalaisten pitämällä pikku kioskilla, jossa silmäni osuivat ensiksi karjalanpiirakoihin, sitten aitoon Fazerin siniseen. Ostin tietysti molempia. Sikahintaistahan sininen suklaa täällä on, mutta tiedän ainakin mistä sitä nyt löytää. Hädän hetkellä...

Kävelyn lopuksi poikkesin pikaisesti sijaisäidin kotona, jossa viimeeksi olen ollut muistaakseni noin 15 vuotta sitten (eli 6-vuotiaana...). Näköalat vuorelta alas merelle olivat edelleen yhtä hienot kuin ennenkin, mutta viereen rakennetut korkeat talot häiritsevät perheen isännän maalaispojansilmiä. Niinpä puutarha on istutettu täyteen puita. Ja pensaita. Ja kasveja. Jotta naapurien talonseinämien kuvatukset eivät ylttäisi isännän herkille verkkokalvoille asti.

Ramon, isántä, on siis innokas puutarhuri. Runsaan kasvimaansa laitamille hän on varttanut yhden ainoan puun runkoon kolme eri hedelmää niin, että eteláisestä oksasta roikkuu sitruunoja, pohjoinen oksa tuottaa mandariineja ja kolmas vielä jotain muuta. Sitten on montaa lajia viikunoita, on banaaneja, on avokaadoja... On ahomansikoita, tomaatteja, sipulia, yrttejä... Puutarhakierroksen päätteeksi sain sijaisäidin tekemäá aitoa simaa!!! Juuri sitä mitä ehdin vapun alla kaivata!

Pihamaata ihmetellessäni Ramon kaivoi minulle maastaan jättikokoisen kaalikerän. Emäntä laittoi tuliaispussiin vielá espanjassa kasvatettuja Lapin puikulaperunoita, perheen herkkua, sekä parsakaalia ja kanarian banaaneja. Kotiin kävellessäni kädet olivat katketa kantamusten painosta, mutta niin miellyttävää lastia kantaa mielellään. Olen nimittäin hulluna kaaliruokiin! Ja nyt voin tehdá niitä tuosta yhdestä jättikaalista vaikka kaksi viikkoa putkeen. Eli Peppiina, toivottavasti maistuu :)

Ja sitten Annelin terveisiin:
Vaari: Anneli kiitteli kovasti mämmintuojaa. Oli kuulemma todella maukasta!
Mummi: Muuten vaan kovasti terveisiä!
Isomummo: Oli hieno kuva lehdessä!

Hyvää viikonloppua kaikille! Muistakaa olla kilttejä ja kommentoida :) pus!