Täällä ollaan, maaseudulla. Olen puuhastellut kaikennäköistä siskon lasten kanssa. Ollaan maalattu leikkimökkiä, tehty täytekakkua, kirjoitettu satuja, piirretty PALJON, syöty metsämansikoita, ja huomenna mennään kesäteatteriin.

Eli kuten arvata sopii, tultiin minua sittenkin hakemaan kentältä (josta veivät suoraan maalle). Lapset (ja aikuiset) olivat maalanneet hienon "TÄTI, TÄTI, TÄÄ-TII" -lakanan, jota heiluttelivat lentoaseman vastaanottoaulassa. Olivat koko sakki saapuneet paikalle, vaikka lento olikin seitsemän tuntia myöhässä. Mutta lennon myöhästymisen takia ehdin (kiitos Air Finlandin tekstiviestipalvelun) katsoa Espanja-Venäjä jalkapallo-ottelun kotona ennen kentälle lähtöä vasta yöllä.

Ja EM-futiksen jännittävä finaali pelattiin viime sunnuntaina. Sitä varten matkasin yhdeksi yöksi Helsinkiin – tunnelman vuoksi. Katsoin pelin Sportissa, jossa jo tuntia ennen pelin alkua oli pitkä jono ovella. Sisällä mylvivät Saksan ja Espanjan kannattajat, itse asetuin Suomessa asuvien espanjalaisten muodostaman katsojajoukon tietämille, koska sinä iltana saksalaiset haisivat. Pelin kulusta nyt ei sen enempää, sillä kaikkihan tietävät että Espanja on tuore Euroopan mestari ja Iker Casillas maailman komein pelaaja.

Että hyvin on loma mennyt. Säätkin ovat olleet suotuisat (vaikka ei ehkä hiki valukaan) ja maalla on mukavaa hyttysten ininää kuunnellessa.