Viikonloppu... siispä matkalle!

Viime viikonloppuna teimme taas uuden reissun ihmeelliseen Andalusiaan, sen maaseudulle, vuoristoon, pikkukyliin... Tällä kertaa kävimme reilun 20 hengen porukalla Granadan maakunnan vuoristoseudulla Las Alpujarrasissa. Serpentiinin lailla kiemurteleva tie vei meidät Sierra Nevadan sylissä makaavan Bubionin kylään keskelle ei mitään. Sieltä meille oli vuokrattu kaunis kylätalo kahdessa kerroksessa, ja katolla oli viiniköynnösten varjostama terassi. Hippipainotteinen porukka oli tuonut mukanaan "kierrätettyä" ruokaa, eli kauppahallilta ilmaiseksi saamiaan nahistuneita vihanneksia ja hedelmiä. Tämän tietäen kävin omatoimisesti kaupassa ostamassa suklaapullaa matkaevääksi. Ja viiniä!

Kyläläisillä oli kovasti kärsivällisyyttä yötä myöten terassilla juhlineelle seurueellemme – vain yksi naapureista kävi pyytämässä hiljaisuutta. Juhlintaa oli jatkunut kaiketi 12 asti aamulla, jolloin itse jo siis heräsin ja patikoin muiden reippaiden kanssa polkua pitkin viereiseen kylään, Pampaneiraan. Pampaneira olikin oikeastaan meidän kyläämme vieläkin kauniimpi valkoisiksi kalkittuine taloineen, joiden rakentamiseen ei ainakaan vatupassia oltu käytetty.

Matkalla pysähdyimme myös vähän isomman Orgivan kylän kupeessa olevassa keramiikkakaupassa, jossa käsin maalattu käsienpesuallas (kylpyhuoneremontti aina mielessä) maksoi vajaat 20 euroa, kun täysin samanlainen tuote maksaa Málagan laattakaupoissa yli 60 euroa.

Eli nyt tiedän minne mennä keramiikkaostoksille!

1255963707_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1255963741_img-d41d8cd98f00b204e9800998e