Elokuun puolella ollaan, ja sen huomaa muun muassa hien pintaan nostattavista terral-ilmavirroista ja valtavista ihmis- ja automääristä (mikä tekee parkkeerauksesta ja rannalle muiden sekaan ahtautumisesta hieman tuskaisaa). Päivin öin lämpö pysyy kolmenkympin yläpuolella ja auringossa olosta ei kannata edes haaveilla. Nyt on se aika vuodesta, kun päivät voi viettää joko 1) sisällä ilmastointilaitetta halaten tai 2) rannalla varjon alla / vedessä lilluen.

Varjon alta tai sisätiloista voi ryömiä ulos vasta auringon laskettua, jolloin lämpötila on ihanteellinen (eli 30-35 astetta). Illan tullen on ihana lähteä joko rannalle kävelylle, kaupungille tapaksille tai lähikuppilaan oluelle. Elokuussa eletään siis illat kadulla, puistossa tai ranta-paseolla. Muun muassa Málagan kaupunki esittää heinä-elokuun ajan ulkoilmaelokuvia muutamalla kaupungin rannalla isolta valkokankaalta. Näytökset alkavat kymmenen jälkeen illalla.

Ja tällä viikolla alkaa koko kesän tärkein tapahtuma: Málagan FERIAT!!!!

Kävelin eilen Málagan keskustassa ja feria-valmistelut näyttivät olevan jo loppusuoralla – valot, pallot, teltat, pääportti, katuja varjostavat valkoiset lakanat ja muut tilpehöörit olivat jo paikoillaan. Feria alkaa perjantaina perinteisellä ilotulituksella kaupungin rannalla ja ilotulituksia seuraavalla konsertilla. Konsertissa esiintyy tänä vuonna Málagan uusin supertähti Pablo Alborán, jonka näkemistä ja kuulemista ollaankin odotettu jo jonkin aikaa (etsikää vaikka Youtubesta).

Ja sitten vielä pieni hehkutus tähän loppuun. Viime aikoina on nimittäin sattunut kaikenlaista ihanaa ja positiivista, ja yksi näistä iloisista asioista on meidän toimituksen kaikkien yhteinen vauva, vajaa viikko sitten syntynyt pieni Niilo-poika! Työkaverini Heidi synnytti Málagan Materno-sairaalassa ihanan ihmisolion, joka on sulattanut meidän kaikkien sydämet!

1312878187_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1312878348_img-d41d8cd98f00b204e9800998e