Toimituksesta terve! Tänään menee lehti painoon ja meno on sen mukaista. No, ei täällä kovin kova meno ole, mutta perinteeksi muodostuneet Lambrusco-pullo ja suklaakonvehdit odottavat neukkarissa ottajaansa. Ja miksi minusta tuntuu siltä, että jokaisessa toimituksessa jossa olen ollut töissä, on aina tällainen samantyyppinen perinne? Ei meillä tätä vielä silloin ollut kun täällä aloitin...

Ja eilen alkoivat Torremolinosin feriat. Olin työpäivän jälkeen tylsistyneenä kotona (sali oli kiinni), joten tuuletin aivoja lähtemällä naapurin ja naapurin koiran kanssa rantapaseolle iltakävelylle. Tarkoitus oli jutella, kävellä ja ottaa yksi viinilasi – niin kuin aina iltalenkillä – mutta kun rantakadulla ei ollut oikein ketään, päätimme nousta keskustaan tarkistamaan onko siellä mitään feria-meininkiä.

Ja olihan siellä.

Kun nousimme portaat ylös San Miguel -kadulle, oltiin San Miguel -patsasta juuri viemässä sisään San Miguel -nimeä kantavaan kirkkoon torvien ja rumpujen rytmittämänä. Istuuduimme viereiseen kuppilaan, jonka asiakkaina oli univormussa (siis töissä) olevia paikallispoliiseja ja feria-pukuisia kaupunkilaisia olutlasit käsissä ja punakat hymyt naamalla.

Jatkoimme iltalenkkiä vielä keskustaa kohti, mutta kokonainen pataljoona univormu-pukuisia legioonalaisia sai meidät jäämään La Bodega -nimiseen baariin siihen asti, kunnes oli ikään kuin pakko palata kotiin. Kirottu olkoon päivätyö.