Viikonloppu oli hauskin pitkään aikaan. Lauantain aurinkoiset tunnit menivät kylläkin ohi nukkuessa, sillä pääsin kotiin vasta kahdeksan jälkeen aamulla. Viikonlopun kruunasi perinteinen sunnuntain paella-lounas Pedron isän kotona. Hauskanpidon keskellä tein pari huomiota:

Olin lauantaina ulkona Pedron siskon ja kahden muun espanjalaistytön kanssa. Palasimme aamuyöstä kotiin taksilla, ja minä tietysti laitoin turvavyön kiinni (ainoana, edes kuski ei ollut vyötettynä) – ajoimmehan pitkin moottoritietä sataakahtakymppiä. Toinen takapenkillä ollut tyttö katsoi turvavyön kanssa puuhailuani ja naurahti "que gracia" – voi kuinka hassua. Ajattelin hiljaa mielessäni, että ihme maalaisjuntti. Luulee varmaan, että ilman turvavyötä matkustaminen on "siistimpää". Halusin huomauttaa (taas kerran) turvavyön tärkeydestä kaikkien rattijuoppojen seassa ajettaessa, mutta säästin sylkeni.

Aina tuo sama "tyhmyys" jaksaa hämmästyttää... Tälläkin kertaa huomauttaja oli ihan tavallinen fiksu ja suloinen tyttö. Vaikka kaikkihan on kovin kulttuurisidonnaista, mutta luulisi oman hengen olevan hieman kalliimpi.

Viikonloppuna tapasin myös suomalaistytön, joka on asunut Málagassa jo kolme vuotta ja seurustelee espanjalaisen pojan kanssa. Eli melko sama tilanne kuin itsellänikin, ajallisesti vain pidempi. Tyttö kysyi muun keskustelun lomassa, onko minulla montakin espanjalaista tyttökaveria. Heti kysymyksen kuultuani tajusin, etten ole suinkaan ainut, jolla on vaikeuksia saada kontaktia saman sukupuolen edustajiin tässä maassa. Pedro väittää, etten vain ole yrittänyt tarpeeksi, että vika tuskin on espanjalaisneidoissa. Itse sen sijaan tulen päivä päivältä varmemmaksi, ettei vika voi olla yksin minun. Ehkä suomalaisten ja espanjalaisten tyttöjen mentaliteetti on niin erilainen, ettei suurta bondausta tapahdu edes kielimuurin rikkouduttua... Moni täällä ollut ulkomaalainen tyttö on myös sanonut aistivansa espanjalaistyttöjen "kylmyyden" muita tyttöjä kohtaan. Kukaan ei tietenkään myönnä mitään tai halua aiheesta keskustella, joten jään mietteitteni kanssa yksin...

Ja vielä sunnuntai-illan ratoksi tarjosin Pedrolle tervasnapsia maistiaiseksi, kun löysin Suomesta joskus tuomani pullon hyllyjen kätköistä. Pedro ei voinut käsittää, miten maantien päällystettä voidaan laittaa alkoholiin (ja karkkeihin).

Ja lopuksi: Huomenna tänne lentää Sara ja sen Ykä (jihuu!). Heille vaan tiedoksi, että tällä hetkellä paistaa aurinko pilvettömältä taivaalta, ja ainakin eilen päivälämpötila kohosi kolmeenkymmeneen. Illalla/yöllä on jo sen verran vilakkaa (+20), että pelkkä toppi voi olla liian vähän.