Hiphei! Me tullaan Pedron kanssa jouluksi Suomeen! Tämän vuoden työaikatauluja mukaillen lento Helsinki-Vantaan kentälle saapuu 24.12. klo 01.10, eli joku annilottalainen kun tulee meitä yöllä hakemaan, niin voidaan siitä sitten suoraan ajaa maalle joulupukkia odottelemaan. Kuusen kaato lankeaa nyt ehkä vaarin niskaan, vaikka Pedro mielellään sen sahaisikin omin pikku kätösin vaarin metsästä. Viime vuotta muistellen me molemmat odotamme (ja erityisesti Pedro odottaa) innolla perinteistä joulupöytää (siis kinkkua), kuusen koristelua, joulupukille laulamista ja erityisesti joulusaunaa ja saunaa yleensäkin. Tänä vuonna voisimme käydä kylpemässä myös Kari-sedän pihasaunassa, ja viimevuotinen pahvimukista tarjoiltu konjakki mökötuvassa on myös niitä rakkaita muistoja, joiden uusimista armaani odottaa innolla. Ja toivotaan nyt kaikki, että sataisi edes hieman lunta sinne Talven Ihmemaahan. Muuten jää taas lumienkelit tekemättä.

Eli maalla palloillaan aina uuden vuoden tuloon saakka, ja uudeksi vuodeksi suuntaamme Helsinkiin. Tänä vuonna en suostu menemään Svenkkaan (!!!!!), eikä kukaan saa antaa humalaiselle Espanjan tuliaiselle ainuttakaan roomalaista kynttilää tai papattia (jos muistatte mitä kävi viime vuonna siellä parkkipaikalla, niin tajuatte mitä tarkoitan).

Uuden vuoden jälkeen meidän kahden hengen retkikunta matkaa laivalla Tukholmaan. Aluksi Pedro vaatimalla vaati Moskovaan ja Pietariin menoa. Sain käännettyä hänen päänsä vedoten mm. siihen, että minun pitäisi ensin uusia passi Madridissa, sillä viisumia hakiessa passin täytyy olla 6 kk voimassa suunnitellun matkan loppumisen jälkeenkin. Liian hankalaa... No joka tapauksessa, Tukholmassa olemme kaksi kokonaista päivää, ja 4.1. lennämme Arlandan kentältä takaisin Málagaan.

ps. Riina vois vinkata, että mitä siellä Tukholmassa kantsis tehdä...

ps2. Ai niin, aamulla päätoimittaja kyseli, että mitä minun kotikadullani oikein on tapahtunut viime yönä. En aluksi ymmärtänyt kysymystä, mutta päätoimittajan lähettämästä uutislinkistä selvisi, että siinä rauhallisella kotikadullani, ihan taloni edustalla, on viime yönä kuollut mies tappelussa...