Alkajaisiksi: matka Jereziin oli upea ja onnistunut!

Ajoimme Jereziin reilussa kolmessa tunnissa – odotettu matka-aika oli 2,5 tuntia, mutta koukkasimme vahingossa Cadizin kautta, koska espanjalaiset eivät yksinkertaisesti osaa maalata tarpeeksi opasteviittoja teiden varsille. Nih.

Saavuimme perjantai-iltana kaupunkiin kuuden maissa, ja hotellille hieman ennen seitsemää, sillä myös kaupungin läpiajo osoittautui kovin mutkikkaaksi. Hotelli oli pienen kujan varrella, johon auto mahtui juuri ja juuri kääntymään – normaalia vanhassa espanjalaiskaupungissa.

Vaatteet vaihdettuamme lähdimme alkajaisiksi etsimään mukavaa ravintolaa tuntien autossa istumisen päättäjäisiksi, mutta mikään paikka ei tuntunut olevan siihen aikaan auki (luonnollisesti, koska espanjassa syödään vasta kymmenen aikoihin). Kapeat kadut olivat myös oudon autioita. Ihan kuin kukaan ei oikeasti asuisi koko paikassa. Keskustan tuntumasta löytyi yksi ainut baari, joka oli äänekäs ja umpitäyteen ahdettu, ja jossa tonttulakit (ja viinihöyryt) päässä laulavat jereziläiset yrittivät pakottaa meitä liittymään iloisen tonttujoukon jatkeeksi. Kun kuitenkin tilasimme omat tapaksemme oman maun mukaan, raikui vierestä juuri keksitty laulu, jonka sanat kuuluivat: Finlandia, Finalndia, Finlandia... Pojille jäi siis ilmeisen hyvä ensivaikutelma...Menimme vielä toiseen baariin viinille, mutta se oli autio kuten muutkin näkemämme baarit tätä ensimmäistä tapasbaaria lukuunottamatta. Outoa, ajattelimme, ja menimme nukkumaan.

Lisää matkasta huomenna. Nyt tuli rannekramppi (ja halu mennä jouluostoksille).