Ajattelin Pedron isän kylään ajettaessa, että nyt varmaankin romuttuu romanttiset kuvat pienistä espanjalaiskylistä, joissa miehet polttavat piippua hampaattomilla suillaan ja mustiin pukeutuneet neliön muotoiset naiset läpsivät kärpäsiä kärpäslätkillä ovien pielissä juoruillessaan.

No. Tuo kaikki osoittautuikin todeksi.

Kolmensadan ihmisen kylän päätiellä (siis sillä ainoalla tiellä), ei mahtunut kaksi autoa kulkemaan rinnakkain. Autoa kätevämpi peli näyttikin olevan hevonen, jolla eräskin kylän mies kopisteli noin 200 metriä pitkää valtaväylää edestakaisin tupakka suussa. Pienet pojat juoksivat kahdeksikkoa hevosen ympärillä. Pedron isän kauppaa (kylän ainut, toimii apteekkina, ruokakauppana ja sekatavarakauppana) vastapäätä istunut mustiin pukeutunut ryppyinen mummeli jorisi omiaan ohikulkijoille kärpäslätkä tukevasti oikeassa kourassa.

Pedron isä, Pedro hänkin, on siis kylän kauppias. Pienessä puodissa näytti olevan kaikkea kylän tarpeisiin kouluvihkoista ja laastareista serrano-kinkkuun. Uutena perheen jäsenenä minua kehoitettiin toimimaan samalla tavoin kuin Pedro ja hänen siskonsa Pilar - syö kaupasta mitä huvittaa. Ensin ei oikein huvittanut, mutta sitten tajusin, että kannattaa huvittaa, ettei kauppias pahastu. Söin jotain hedelmiä joita en aikaisemmin ollut tavannutkaan (koska niitä esiteltiin, ja kysyttiin tunnenko lajikkeet), sekä maissinaksuja. Jokainen kauppaan tullut asiakas oli luonnollisesti kauppiaan tuttu, ja huumori tuntui kukkivan joka keskustelussa. En vaan tiennyt mistä ne maalaisespanjalla puhuvat ukkelit vitsailivat. Niitä piti kuitenkin pussailla poskille, sillä olinhan kauppiaan pojan uusi tyttöystävä. Suomesta.

Tarpeeksi ruokaa hamuttuamme siirryimme Pedro isoäidin kotiin. Isoäitikin on neliönmuotoinen ja ruttuinen, kävelee kepin kanssa. Ruoka syötiin periespanjalaiseen tapaan televisio auki (täällä kaikki syövät ja seurustelevat telkkari auki). Sitten katseltiin valokuvia ja vitsailtiin Räikkösestä ja Suomen ilmastosta. Tai siis minä kuuntelin, kun muut vitsailivat Räikkösestä ja Suomen ilmastosta. Pienen tupakierroksen jälkeen olikin jo aika poistua, ja ajoimme autolla pois pitkin pientä kylän kahtia jakavaa muhkuraista kadunpätkää. Sen varrella seisoi kylänmiehet tupakka suussa.