Olen junan ikkunasta seurannut pitkin viikkoa, kuinka Málagan feria-alueelle on pikku hiljaa noussut kioskeja, huvituslaitteita, myyntikojuja ja muuta juhlakalustoa. Huomenna nimittäin alkaa taas Málagan 10-päiväiset feriat! Huominen on sopivasti myös kansallinen vapaapäivä, joten viikonlopun vieton ja feria-tunnelmaan pääsyn voi aloitta ajoissa.

Ja kuten kahtena aikaisempanakin vuonna, feriat aloittaa MTV:n Malagueta-rannalla järjestämä "MTV Málaga Summer 2008" -ilmaiskonsertti. Viime vuonna rannalla oli 150 000 kuuntelijaa, tänä vuonna odotukset ovat vähintäänkin samat. Ja ketä konsertissa näemmekään!?! David Bisbalin (guaaaapoooo, guaaaapoooo), The Pussycat Dollsit (myöskin ooh!) ja räppäri Kardinal Offishallin. Konsertti alkaa siis perjantaina puolen yön jälkeen heti, kun taivaalle on ammuttu ensin iso erä ilotulitteita. Siitä jatkuvat karkelot aina ensi viikon sunnuntaille asti!

Eilenkin olin konsertissa (Manilvassa, jossain Marbellan takahikiällä, 100 km Málagasta länteen) kuuntelemassa el Bichoa, nykyflamencon jumalaista mutta pehmytpäistä (johtunee polttelusta) uranuurtajaa. Olin aikaisemmin kuunnellut el Bichoa vain mp3-soittimesta, mutta nyt, livenä, miehen kova karisma, upea ääni ja taitava orkesteri tekivät minuun (vaikutuksille alttiiseen ulkomaalaiseen) lähtemättömän vaikutuksen. Eikä mies ollut paha silmällekään... Tuo tumma ja treenattu katalaani oli pukeutunut vekkihameeseen, leggareihin, koristossuihin, hihattomaan huppariin ja lippalakkiin. Omaperäinen mutta toimiva yhdistelmä. Koko konsertin ajan hän huojui lavalla ja keikutteli lanteitaan pidellen toisessa kädessä joko sätkää tai viinipulloa, toisessa mikrofonia. Samassa mielentilassa oli yleisö joka myös huojui ja taputteli ahkerasti flamenco-käsiään, ja ilmassa leijui vahva kannabiksen tuoksu.

Suosittelen lämpimästi, mikäli mahdollista, menemään tuon hippien epäjumalan konserttiin nauttimaan musiikista joka aistilla!