Heijjssan! Töissä on ollut niin kamala kiire, etten ole viitsinyt/ehtinyt/jaksanut laittaa uusia merkintöjä tänne. Mutta nyt, sateisen ja ukkostavan yön jälkeen, olo on kuin uudesti syntyneellä. 30-asteisessa ilmassa leijunut paine on poissa, eikä päätäkään enää särje.

Olin viime lauantaina suunnitelmien mukaan (vihdoinkin) Cádizin upealla Bolonia-rannalla, vaikka oli sielläkin pilviä taivaalla. Mutta ihana hiekka ja Atlantin puhdas vesi on nyt edes kertaalleen koettu tänäkin kesänä, ja vaikka aurinko paistoi vain hetkittäin, oli ilma lämmin ja nenäkin paloi.

Perjantain-iltana olin Guaro-nimisessä kylässä (Málagasta n. 40 km sisämaahan), jossa vietettiin Luna Mora (maurikuu) -juhlaa. Koko pienen kylän valot oli sammutettu (myös asuintaloista), ja yön pimeydessä loistivat vain tuhannet ja tuhannet katujen varsille asetetut kynttilät. Myös kokonaisia rakennuksia oli valaistu kynttilöin ulkoapäin ja kaduilla oli isoja kynttiläkuvioita. Yhdellä kylän kujista oli värikkäin lyhdyin valaistuja ja marokkolaisin matoin koristeltuja ruokakojuja, joissa myytiin lähinnä marokkolaista ruokaa. Kujalla oli myös pari marokkolaista teekojua, joista sai ostaa rakastamiani marokkolaisia leivoksia (ne, joissa on paljon hunajaa, ovat parhaita) ja hierba buena -teetä. Toisella kadulla oli erilaisia käsitöitä, taidetta, luonnonlääkkeitä ja mausteita myyviä kojuja. Kylän baarit ja ravintolatkin oli koristettu marokkolaistyyliin, ja baareista kantautui kadulle arabiankielistä musiikkia. Valitettavasti kamerani yökuvausmoodi on aika ala-arvoinen, joten en saanut montaakaan kuvaa otettua kauniista juhlasta. Toivottavasti kuitenkin mielikuvituksenne osaa taikoa mieliinne kuvan lämpimästä yöstä, jossa tuikkii tuhannet kynttilät ja ilmassa sekoittuu mausteiden ja sokerin tuoksut.

Laitan kuvia jossain vaiheessa...