Näin kävi esimerkiksi Sevillassa viime perjantaina.

Saavuimme päivittämättömän GPS-laitteen (lue: eksyimme monta kertaa) avulla Feria-kadulle grillibileisiin (paino sanalle bileet, sillä parvekkeelle raahatulle pienelle pallogrillille ei mahtunut kerrallaan kahta kanavarrasta enempää tavaraa), jotka pidettiin upeassa keskusta-asunnossa. Sisään olisi mahtunut nätisti luultavasti noin 50 henkilöä, mutta lopulta asunto oli niin täynnä, ettei siellä mahtunut edes kannoillaan kääntyä. Kova musiikki yhdistettynä sadanviidenkymmenen humaltuneen ihmisen mölinään kello neljä aamuyöllä oli ilmeisesti liikaa naapureille, joten paikalle oli soitettu poliisi.

Espanjalaisissa kotibileissä on suhteellisen normaalia, että poliisi saapuu jossain vaiheessa lopettamaan juhlat, mutta tällä kertaa poliiseja saapui kymmenen autolastillista. Se ei ole ihan niin normaalia... Ilmeisesti poliisi odotti saavansa huumepidätyksen tai jotain yhtä raflaavaa, mutta veti lopulta vesiperän. Kun kukaan ei ilmiantanut asunnon omistajaa, ei poliisi voinut tulla myöskään sisälle tai kirjoittaa sakkolappua naapurin häiritsemisestä.

Että näin Sevillassa.

Laittaisin tähän mielelläni kuvia viikonlopulta, mutta kamerasta ei löytynyt montaakaan julkaisukelpoista kuvaa... Taaskaan...