Jep jep. Espanjassa sataa. Ei pelkästään täällä rannikolla, vaan koko Espanjassa. Uutisissa kerrotaan, kuinka perheet menettävät koteja tulvaveden vallatessa alaa. Useimmat taloista pysyvät kyllä pystyssä, mutta kun vuoristoisessa Espanjassa vesi etsii tietä alas mereen tai lähimpään jokeen, ovat veden tielle joutuneet talot täyttyneet jopa metrin korkeuteen. Parhaimmillaan vettä on satanut 50-100 litraa neliömetrille, eikä kaupunkien sadevesikaivot luonnollisesti vedä samaa tahtia. Montuissa lepäävillä parkkipaikoilla ovat autot lähes hukkuneet veden alle, ja normaaleilla kaduillakin vettä on ainakin nilkkaan asti. (Ostan tänään kumisaappaat...)

Pedrolla oli nyt pitkästä aikaa vapaa viikonloppu. Hänen harras toiveensa oli päästä vielä kerran rannalle ennen syksyn sateita, vaan toisin kävi. Joka päivä tuli vettä tuutin täydeltä, eikä sateenvarjostakaan ollut hyötyä tuulen heittäessä vettä oikealta ja vasemmalta. No, kyllä te suomalaiset tiedätte... Fiilis oli tosiaan kuin suoraan pohjolan syksystä. Niinpä vietimme koko viikonlopun kauppakeskuksissa, leffassa, bilissaleissa, kotona... ja tietysti isä-Pedron kotona sunnuntai-paellalla. Lounaalla oli mukana isän (ilmeisen kansainvälisen) kyläpahasen baltialaisvahvistus (nuori liettualaisperhe), jotka toivat tullessaan Málagan venäläiskaupasta ostettua Baltica-olutta ja liettualaista virvoitusjuomaa. Ihmettelin kauan ruskean juoman tuttua tuoksua ja makua, kunnes yhdistin ne suomalaisten rakastamaan ja vihaamaan kansallisherkkuun, mämmiin.

Itse sen sijaan levitin Suomen ilosanomaa syöttämällä Málagaan poikaansa katsomaan tulleelle Pedron äidille Thelman Pullapuodista ostettuja korvapuusteja. Pedron asunnolla hajosi joku aika sitten vesiputki ja nyt asunto on ilman vettä ja keittiötä korjausten ajan. Asunnossa ei luonnollisestikaan voi keittää edes kahvia, joten menimme maalaisten tyyliin lähimpään kuppilaan omat pullat mukana. Eikä sitä edes ihmetellyt kukaan.

Ja kun nyt tuli ilmi se, ettei Pedron asunnossa ole juoksevaa vettä, niin huomautan samalla, että viikonloppu oli hieman epämukava sen puoleen, että wc:ssä ja suihkussa piti käydä aina jossain muualla, kuten kauppakeskuksessa, lähibaarissa, sukulaisten luona... Menen ilolla tänään omaan kotiin.

ps. Terveisiä äitille ja isille Bulgariaan. Lähettäkää mulle niitä kuvia pliiiiiiissh...