Kaikki oli selvää... oli konserttiliput, majoitus, lennot Barcelonaan, ja enää reilu viikko matkan alkuun. The Musen konsertti oli syntymäpäivälahja Pedrolle ja samalla tilaisuus meille nähdä toisiamme. Molemmilla oli kova halu päästä kauan odotettuun tapahtumaan, ja sitten kaikki meni pieleen.

Viime viikolla huomasin ihan sattumalta lauseen "konserttipäivä muutettu", kun surffailin netissä etsimässä paikkatietoja konsertista. Luulin lukemaani ensin huonoksi vitsiksi, mutta tarkistettuani tiedon paikkansapitävyyden bändin kotisivuilta asian oikea tila varmistui... konsertti on siirretty perjantailta 27.11. tiistaille 24.11.

No kiva. Helppohan se on viikko ennen konserttia järjestellä lennot, majoitukset ja työt uudelleen konsertin aikataululle sopivaksi.

Huomasin vielä, että mikäli konserttiin ei pääse, on lippujen vaihtaminen rahaksi mahdollista vielä vaivaiset kaksi päivää, torstaihin 19.11. asti. Lisäksi Espanjan kuluttajajärjestö FACUA tiedottaa sivuillaan, että konsertin järjestäjän huono tilannetaju torpedoi konsertin ja täten kauempaa tulevia suositellaan hakemaan myös muiden kulujen, matkojen ja sellaisten, korvausta suoraan järjestäjältä eli Live Nationilta.

Niin, mikä sitten sai järjestäjän muuttamaan konsertin aikataulun?

Palau Sant Jordi, jossa konsertti piti järjestää, oli näille samoille päivämäärille ehdolla tenniksen minkä lie cupin järjestäjäksi ja tenniksen isännyyden varmistuminen sitten meni konsertin edelle. Tai itse asiassa Palau Sant Jordissa on espanjalaispelaajien harjoitukset, ei edes itse kisaa. Että sillä lailla.

FACUA moittiikin Live Nationia amatöörimäisestä virheestä – samoin moni muista maista ja kaupungeista konserttiin lentävä Muse-fani – sillä sopan keiton olisi voinut välttää.

Nyt mennään Barcelonaan, muttei sentään ihan ilman ohjelmaa. Sunnuntaina Barcelonan jalkapallostadionilla ottelevat vastakkain Espanjan jalkapallon jättiläiset Barca ja Real Madrid. Jos nyt ei ostetakaan monen sadan euron ottelulippuja, niin pääsemme silti varmasti kunnon jalkapallohuumaan (ja ollaan hissukseen Madridin kannattamisesta...).