Ei näkynyt vappuneniä tai puolitokkuraisia nesteenjuonnin kestourheilijoita valkolakit päássä mutahaalarit puolitangossa kierimässä kaivopuiston mäkeä alas, mutta oli kyllä muuten ihana vapun päivä! Olin koko päivän rannalla Pedron ja sen jonkun kaverin kanssa. Luin niille espanjankielistä rakkausnovellia ääneen (yritän nopeuttaa oppimistani "laatukirjallisuuden" avulla) ja tein hiekkaenkeleitä :)

Illalla otin vihdoin itseäni niskasta kiinni ja siivosin!! Koko viime viikon olen käynyt kotona lähinnä nukkumassa ja vaihtamassa vaatteita, joten siellä oli myös sen näköistä. Juuri kun sain pyykit koneeseen ja koneen pyörimään, sähköt katkesivat. *plim* Katsoin parvekkeelta ulos varmistaakseni ettei kyseessä ollut oma sulake. Ei ollut. Koko kortteli oli pimeänä. Ja aurinko oli juuri laskenut. Istuskelin yksin pimeässä miettien mitä hittoa voi tehdä, no, yksin pimeässä, sähkökatkon aikana. Ei ainakaan kuunnella musiikkia. Ei soittaa (sähköllä toimivaa) pianoa. Ei katsella telkkua. Otin keittiön hyllyltä taskulampun ja menin lukemaan kirjaa peiton alle.

Joskus puolen yön jälkeen havahduin unesta, kun valot ja telkkari ja pesukone pärähtivät yhtäikaa päälle. Sähköt! Lähdin raahustamaan silmät valosta arkoina kohti valokatkaisijaa voidakseni nukkua, mutta en ehtinyt edes sinne asti, kun jo tuli uusi katkos. *plim* Pesukone edelleen keskellä ohjelmaa.

Yöllä heräsin vielä uudemman kerran pesukoneen linkoamiseen, kun sähköt olivat taas mitä ilmeisemmin palanneet. Aamulla kellon soidessa olin täysin sekaisin vuorokaudenajasta, enkä aluksi tajunnut herátyskellon ääntä herätyskelloksi laisinkaan. Märät pyykit ovat edelleen koneessa.

Luulen silti monen siellä Suomessa olevan tänään enemmän sekaisin. Osanottoni krapulaisille. Yritin muuten eilen kertoa espanjaksi mitä vappuna tehdään Suomessa. Tiivistelmä: lähes kaikki ovat humalassa ja istuvat ulkona piknikillä valkoinen lippahattu päässä olipa ilma kuinka kylmä tahansa.

Pusut ja halit! ootte niin ihquja kaikki!