Kokeilin eilen ensimmäistä kertaa joogaa.

Torremolinosissa toimiva jooga-koulu järjestää torstaisin kaikille avoimen joogatunnin Bajondillon rannalla klo 21.00. Maalaisummikkona ja joogasta mitään tietämättömänä saavuin pyyhkeineni paikalle juuri tunnin alkaessa, jolloin useampi kymmenen naista ja muutama hipin tai homon oloinen mieshenkilö olivat jo asettuneet risti-istuntaan laajaan ympyrämuodostelmaan hiekalla palavan kynttilän ympärille. Monella oli kokovalkoiset vaatteet tai Intia-henkinen t-paita. Kävin ympyrän laidalle opettajaa (vai jooga-gurua?) vastapäätä mikrosortseissani.

Rupattelin vierustoverille siihen asti kunnes tunti alkoi – klinggggggg. Opettajalla (vai gurulla?) oli vieressään pronssinvärinen kulho, jonka reunaa hän napautti paksulla kepillä merkiksi asennon muuttumisesta. Koko tunnin aikana kukaan ei puhunut sanaakaan, ei edes guru, vaan ainut kommunikaatioväline oli tuo kummallinen kumautettava kulho.

Uteliaat turistit kävelivät mitä erikoisemmissa asennoissa patsastelevan ihmisrinkulan ohi tirskuen, mutta en antanut sen häiritä feng-shuitani. Katselin vain taivaan lintuja ja kuuntelin meren kohinaa – milloin vatsa kaarella ylöspäin, milloin kädet taivasta kohti – antaen 30-asteisen iltatuulen helliä paljasta ihoa. Tunnin aikana ilta vaihtui hämärästä pimeään, ja pimeän tultua liikkeet tuntuivat sisältävän paljon kynttilään tuijottelua.

Meinasin nukahtaa monta kertaa.

Tunnin loputtua onnittelin gurua upeasta tunnista ja lupasin tulla joka torstai uudelleen.

Mutta on rannalla kesäisin muutakin ajanvietettä. Joogailijoista 200 metrin päässä samalla rannalla on suuri valkokangas, josta näytetään ilmaisia elokuvia kaksi kertaa viikossa iltakymmeneltä. Elokuvat ovat melko uusia, ei mitään Pekka ja Pätkä -vuosikertaa, joten rannalle raahattu katsomo on ollut joka kerta ääriään myöten täynnä. Ensi sunnuntaina näytetään elokuva Nyt tai ei koskaan, ja myöhempinä ajankohtina mm. Ocean's 13 ja American Gangster. Eli onpahan iltaisin muutakin tekemistä kuin tv:n tuijottelu kotisohvalta.

Eipä sitten muuta kuin oikein lämmintä viikonloppua!!!!