Sevillassa alkoi eilen flamenco-asujen muotiviikot, SIMOF 2009. 1. helmikuuta asti kestavillä messuilla flamenco-pukujen suunnittelijat esittelevät vuoden 2009 uutuuksiaan. Messuilla on muotinäytöksiä, suunnittelukilpailuja, flamenco- ja feria-koruständejä...

Näin eilen telkkarista kun erästä ilmeisesti juuri näillä messuilla palkittua suunnittelijaa haastateltiin. Häneltä kysyttiin, mitä upeaa vuoden 2009 ferioilla tullaan näkemään. "Paljon palloja ja paljon värejä."

Olipa vastaus. Paljon palloja ja paljon värejä. Hmmm... Mietin vaan, että miten vuoden 2009 muoti silloin poikkeaa minkään muun vuoden muodista?!? Ainahan ferioilla on ollut palloja ja värejä. Vai? (Paitsi 90-luvulla pallojen tilalle laitettiin ehkä kolmioita.)

Feria-muodista puheen ollen. Täytyy alkaa jo etsimään omaa feria-pukua. Ja tietysti opetella ne sevillanas-tanssit... Olen pannut merkille, että esimerkiksi kirpputoreilta löytää käytettyjä feria-pukuja halvalla. Viime sunnuntainakin Torremolinosin feria-alueella pidetyllä kirpputorilla oli myynnissä ainakin tusinan verran runsashelmaisia pallomekkoja. Kysyin jopa hintaa, ja eräs myyjä olisi luopunut kolmesta myymästään puvusta 60 euron yhteishintaan.

Harmi, että puvut olivat melko rumia.

Katsastelu jatkuu ja aikaakin on, sillä ensimmáiset feriat on vasta joskus keväällä. Sitä ennen on karnevaalikausi, tänä vuonna on tarkoitus mennä juhlimaan Cádizin karnevaaleille.