Reyekset tulivat ja menivät (espanjalaisten joulupukin korvike), käteen jäi pussillinen karamellejä.

Tiistaina, loppiaisen aattona, kulki Espanjan kylien ja kaupunkien läpi suuret kolmen kuninkaan kulkueet, cabalgata de los Reyes Magos. Itse seurasin kulkuetta Málagassa, eturivissä muiden lasten kanssa. Mukana oli tyhjä muovipussi joka täyttyi mukavasti kulkueen vaunuista heitetyistä karkeista – Annan ja Alexin avustuksella. Karkinmetsästys tempaisi taas niin mukaansa, että adrenaliinihumalassa taistelin täysillä maahan pudonneista karamelleistä pikkulasten kanssa rystyset asfalttiin lyöden. Siinä taisi joku heikompi 6-vuotias jäädä toiseksi.

Kulkueen loputtua menimme Annalle. Sillä aikaa kun Anna kaunistautui iltaa varten, kokkailin minä Aleksin kanssa meille "reyes-chupitoja": murskattuja karamellejä, vodkaa ja tuoremehua. Porukka kasvoi iltaa kohden ja tapastelujen jälkeen menimme ulos tanssimaan. Illan reitti alkoi perinteikkäästi pienestä ja nuhruisesta Urbanosta.

Keskiviikkona loppiaisena, eli kolmen kuninkaan päivänä, menin roscón de reyes -pulla-aamiaisen jälkeen Pedron isälle viemään Suomi-tuliaisia: poron sarvet, poro-T-paita ja vanhempieni lahjoittama mariskooli. Ruuan jälkeen syötiin lisää laskiaispullaa etäisesti muistuttavaa roscón-rinkulaa.

Samoin kuin Suomessa joulupuuroon lisätty manteli tuo löytäjälleen onnea, tuo roscón-pullaan piilotettu lelu onnea Espanjassa. Ahmattina söin pullaa niin paljon, että jo prosentit olivat minun puolellani onnenlelun metsästämisessä. Kolmatta palaa leikatessani onni vihdoin sitten potkaisi, ja löysin pullapalani kermavaahdosta pienen muovikelmuun käärityn käärmeen. Sinänsä ällöttävää löytää muoviesineitä ruuasta, mutta ehkä tämä vuosi on nyt sitten erityisen onnekas (ja saan poikaystäväni takaisin Espanjaan!).

Sitten viime hetken säätietoja:

Välillä paistaa, välillä sataa. Nyt on sininen taivas, mutta aamulla satoi niin, että töihin ajaessa piti paikoittain mennä 20 km/h näkyvyyden ollessa 0 metriä. Lisäksi notkoissa oli vettä niin korkealle, että jos olisi avannut oven, olisi autoon tulvinut vettä. Kohdittain ei näkynyt edes liikenteenjakajia, pelkkää lainehtivaa kuravettä. Mutta nyt on ainakin auto pesty – sekä ulkoa että moottorista...