Tuo on joululoman pituus, ja se vietetään Suomessa. Ja nyt toivotaan kaikki, että silloin on lunta, sillä herra españolo tulee myös mukaan. Ja haluaa nähdä lunta. Ja valottomia päiviä. Sekä mennä lautalla niin tukholmaan kuin tallinnaankin, remuta suomalaismetsissä, viettää perhejoulua maalla kaukana sivistyksestä, kokea unohtumattoman uuden vuoden pohjolassa (bileet?), nähdä koko Helsingin, tutustua Annilottaan, mennä ulos, nähdä isoja viikinkejä (siis tavallisia suomalaisia), syödä pullaa, juoda siideriä, saunoa... Aika ehkä loppuu kesken, etenkin jos täytyy päästä sekä tallinnaan että tukholmaan.

Ja sitten on vielä yksi ongelma...talvivaatteet. Jonkun täytyy ehkä lainata jotain talvitakkia, sillä palmujen alla talvensa viettämään tottunut rakkaani ei omista mitään Suomen oloihin sopivaa. Ei oo takkia, ei oo lapasia, ei oo villahousuja. Jos ei muuta, niin laitetaan sille isän pilkkihaalarit.

Tänään on kuitenki minun vuoroni olla turistina. Menemme illalla Pedron isän kotikylään johonkin takahikiä-puebloon tapaamaan pojan isukkia (ekaa kertaa).