Kuuma on ja pysyy. Ihanaa!

Eilen menin töiden jälkeen rannalle Pedron, Pedron isän, Pilar-siskon ja muun sälän kanssa (=noviokset/noviakset). Valtasimme rannalta kunnon pläntin pyyhkeille, tuoleille, kylmälaukuille, kumiveneelle ja kaikenlaisille peleille ja leikeille periespanjalaiseen tapaan. Koko komeus katettiin kahdella isolla aurinkovarjolla. Olen tietysti monta kertaa seurannut vierestä espanjalaisperheiden illan viettoa rannalla – isoilla ruokaröykkiöillä varustettuna – mutta kuten Pedro asian ilmaisee: "On eri asia katsella härkää (ts. härkätaistelua katsomosta) kuin olla itse härän edessä".

Kuten jo vaistonvaraisesti osasin odottaa, kuului Pedron perheen rantaelämään paljon huonoja vitsejä, juoksemista, veden roiskimista, hiekkavellillä toisen tahrimista (lukeutuu huonoihin vitseihin), syömistä, juomista, pallopelejä, tanssia, jekkuja, nauramista... Ilmassa puhalsi taas kuuma ja kuiva terral-tuuli, joten vielä auringon laskettuakin oli hiki pinnassa. Kymmenen maissa illalla kasattiin kamppeet, tyhjennettiin kumivene, ja kerättiin rantapelit kasseihin ja kannettiin ne autolle. Muu porukka lähti kotejaan kohti, mutta minä palasin Pedron kanssa vielä uudestaan rannalle.

Haimme asunnoltani mukaan pari olutta, ison peiton alustaksi ja kynttilän valoksi, ja vietimme lopun iltaa tyhjällä hiekkarannalla. Rantakadulta kantautui katusoittajien ja baarien musiikin sekameteli ja taivaalla näkyi paljon tähtiä. Ilma oli kuuma vielä puolen yön jälkeenkin, joten menimme vielä kerran uimaan tyhjään, mustaan, pelottavaan mereen. Siihen ilta sitten päättyikin. Juoksimme rantakassi kainalossa kotiin ja kävimme nukkumaan naamat näkkärillä.