Nyt tekisi mummon marjamehu hyvää. Eilen tuli eteläänkin talvi ja kurkku kipeytyi matkalla töistä kotiin, eikä ole vieläkään hellittänyt. Pöpöt olivat vain odotelleet sopivaa hetkeä ja tekivät suurhyökkäyksen heti ensimmäisten kylmien iskiessä.

Tänne yltävät samat Siperian kylmät henkäykset kuin koko muuhunkin Eurooppaan - Suomi mukaan lukien - ja lämpö ulkona laski alle kymmenen, sisällä alle kahdenkymmenen. Tällaisen sään iskiessä tekisi mieli tilkitä ikkunanpielet ilmastointiteipillä, juoda kuumaa mehua ja syödä suklaata sohvalla peiton alla elokuvia katsellen.

Mutta.

Työt on tehtävä ja töihin on tultava. Lehti on saatava painoon jotta päästäisiin Suomeen jouluksi! Nyt istunkin töissä villapipo päässä, huivi kietoo minut yhteen kuuman patterin kanssa, Heidi lainasi käsiin hanskat ja kittaan kuumaa teetä tauotta. Join juuri uuden erän poresärkylääkettä, yök, jotta kuume laskisi.

Vielä viikonloppuna oli vielä mukavan leuto ja aurinkoinen keli, juuri sopiva lauantain grillailuille. Meitä oli noin 15 grillaajaa ja kaksi koiraa Torremolinosin mäntymetsässä viettämässä viimeisiä 21-vuotissynttäreitäni (seuraavaksi täytän 25. Uskottavampaa...). Meillä oli 6 kiloa lihaa, iso padallinen pistoa, salaattia, juomat kaikkeen mahdolliseen makuun, kaksi isoa kakkua ja pari tyttöä eksyneenä toiseen metsään (kuulemma taksin vika). Tytötkin löytyivät pienen etsinnän päätteeksi.

Illalla menimme vielä 12 ihmisen voimin el Bichon konserttiin Fuengirolaan, mutta ulospa ei kukaan enää jaksanutkaan lähteä viiden tunnin pituisen konsertin päätteeksi. Osa luovutti jo kesken konsertin - joko väsymyksestä tai ilmassa leijuvan paksun marihuanan hajuisen savupilven tainnuttamina.