Teen muuten muutakin kuin juoksen vuoristossa ja käyn salilla.

Esimerkiksi eilen olin suomalaisen lasitaiteen näyttelyn avajaisissa Málagassa. Málagan lasimuseossa on esillä nyt Aaltoa, Wirkkalaa, Toikkaa ja kumppaneita ainakin kolme kuukautta (ja kuulemma pitempäänkin, mikäli näyttely saa paljon kävijöitä). Avajaisissa paikalla olivat tietysti Málagan kaupunginjohtaja, sympaattinen suurlähettiläämme Markku Keinänen, sekä lasikokoelman museon käyttöön lainannut Hannu Vuori.

Málagan Taller Gravurassa on nyt myös näyttely, jossa on esillä suomalaisen graafikon Esa Riipan töitä. Sinne pitäisi ehtiä, näyttely on avoinna tämän kuun loppuun asti.

Ja vasta ihan muutama kuukausi sitten oli Málagassa myös taiteilija Riiko Sakkisen töitä, Madridissa oli keväällä suomalaisen designin kuukausi Mes del diseño finlandés, Susanna Majurin valokuvia oli vastikään Pamplonassa, Muumit Madridin taiteiden yössä, suomalaista lasitaidetta Segoviassa... Suomalaiset bändit (kuten Apocalyptica, Finntroll, Korpiklaani, Rapture ym...) keikkailevat juuri nyt ahkerasti ympäri Espanjaa, Madridissa on paraikaa Pohjoismaiset päivät jossa myös suomalaista ohjelmaa... Eli suomalainen kulttuuri on ainakin saanut jonkilaista jalansijaa tässä maassa.

Kaiken kukkuraksi suomalainen Sofia-opisto, joka toimii Fuengirolassa, antaa nyt syksyn uutuutena suomenkielen tunteja espanjalaisille.

Jos tästä jonkun johtopäätöksen haluaa vetää, niin ainakin sen, että me ulkosuomalaiset jaksamme markkinoida Suomea ahkerasti täällä auringon alla!