Málagassa juhlittiin eilen uuden museohelmen avajaisia. Museo Carmen Thyssen Málagan, Madridin kuuluisan Thyssen-museon sisaren, avajaisiin saapui kuuluisuuksia ympäri Espanjaa – härkätaistelijoita, poliitikkoja, vaikuttajia, kulttuurihahmoja ja muita isompia ja pienempiä silmäätekeviä kissanristiäisten kiertäjiä. Museon kokoelman äiti, baronitar Thyssen – tai tuttavallisemmin Täti Thyssen (ja vuoden 1961 miss Espanja) – sai avajaisten tähdeksi Málagan oman superjulkkiksen Antonio Banderaksen vaimonsa Melanie Griffithin kanssa. Eipä siis syyttä ole paronitar kävellyt jo viikkojen ajan rinta rottingilla Málagan vanhankaupungin katuja ees taas näytillä.

Ja kun taas minä kuulin siitä, että Antonio Banderas on lupautunut tulemaan uuden museon avajaisiin, laitoin hihat heilumaan. Kirjoitin kauniin kirjelmän museon pressiosastolle akreditoituakseni tilaisuuteen. Harmikseni sain vastauksen, ettei ainuttakaan lehdistön edustajaa päästetä avajaisiin, vaan pelkästään sitä ennen järjestettävälle lehdistön museokirrokselle.

No höh!

En lehden painoon laiton takia ehtinyt edes tuolle kierrokselle, mutta olisin voinut tietysti mennä Málagaan stalkkaamaan kuuluisuuksia museon ovelle avajaisten aikaan. Ikävä kyllä, olin tuolloinkin töissä. Mutta nyt tänä viikonloppuna, kun museo on virallisesti avattu kaikelle kansalle, aion mennä katsastamaan paronittaren yksityiskokoelmasta Málagaan valitut noin 200 taulua. Lysti on ilmaista tämän viikonlopun ajan avajaisten kunniaksi.

Ja mistä sitä tietää, vaikka Antonio kävelisi kadulla vastaan…

Ps. Museon pressiosasto oli muuten niin ystävällinen, että laittoi sähköpostitse kuvia avajaistilaisuudesta. Kiitos lohdukkeesta...

1301060373_img-d41d8cd98f00b204e9800998e