Kävin eilen ulkona pitkästä aikaa keskellä viikkoa. Salsaamassa tietysti. Kun etsin oikeaa baaria Málagan vanhan keskustan katusokkelosta, huomasin, että katuja on laitettu jo kuntoon pääsiäisviikon kärsimyskulkueita varten. Pääkadun varrella seisoviin rakennuksiin on jo laitettu värikkäitä nauhoja, ja kulkureitin varrelle rakennetaan katsomoita kovaa tahtia. Sunnuntaina on jo ensimmäiset kulkueet, joten montaa päivää ei enää ole. Itse voisin mennä ihailemaan noita katolisten hassuja mutta kiehtovia rituaaleja ensi viikon alussa – kulkueita riittää pääsiäisviikon joka päivälle. Ruuhkaisimmat päivät ovat perjantai ja lauantai, jolloin koko Espanjassa on pyhä, joten jos ei ole paikkalippuja katsomoon, kannattaa ajoittaa kulkueiden katselu muille päiville.

Viime vuonna myös Antonio Banderas saapui perheineen koti-Málagaan pääsiäisviikoksi. Nyt täytyy siis olla silmä tarkkana koko viikon.

Ja vielä viisuihmisille: Olettekos jo opetelleet tanssimaan Espanjan Euroviisubiisin Baila el chiqui chiquin koreografiat? Siis: ensin breikdäns, sitten ristiaskel, kolmas maikel tsäksön, neljäs robocop. Biisi on täysin älyvapaa, ja sen johdosta puolta Espanjaa hävettää tämän hassuartistin lähettäminen Euroopan kotikatsomoiden naurettavaksi. Edes catcat -duo ei hävettänyt suomalaisia niin paljon kuin herra Buenafuente nyt espanjalaisia. Tietysti toinen puoli Espanjasta on innoissaan uudesta macarenasta, jota voikin sitten vatkata läpi koko tulevan kesän.