Teimme sunnuntaina päiväretken 1,5 tunnin ajomatkan päässä olevalle Gibraltarille. Halusimme moikata apinoita.

Heti rajamuodollisuudet (rajan läpi kävelyn) hoidettua suuntasimme ison kiven juurelle ja nousimme kaapelikärryllä vuorelle. Huipulla, siellä missä apinat asuvat, jouduin saman tien ryöstetyksi. Ehdin ihailla noin minuutin verran maisemia ennen kuin viekas apina loikki viereeni ja nappasi kädessäni olevan muovikassin. Apina kävi kassin sisällön nopeasti läpi – avaamattomat maissinaksupussit kelpasivat, kun taas vaaleanpunainen huivi ja Pedron takki eivät olleet sen mieleen. Ennen kuin kerkesin edes suutani aukaista, oli apina loikkinut saaliineen pois näköpiiristä.

Jouduin siis apinan ryöstämäksi. Noloa.

Kävelimme vuoren polkuja pitkin ihaillen leikkisiä apinoita ja mahtavia maisemia auringon paisteessa. Vähän matkaa vaellettuamme näin aidalla kiikkuva apinan, joka tunki tyytyväisenä maissinaksuja naamaansa. Rosvoapina!! Toruin apinan ennen kuin jatkoimme matkaa, mutta ei se näyttänyt olevan laisinkaan pahoillaan.

Vähän matkan päässä Pedro joutui apinan ryöstämäksi.

Pedron kädessä ollut vesipullo kiinnosti pikkuapinaa niin kovasti, että apina loikki suorinta tietä pulloa kohti. Pedro huomasi apinan aikeet, mutta nopea ja päättäväinen eläin voitti. Selvästi tietäen vesipullon tarkoituksen, apina yritti juoda pullon suusta, mutta veden esteenä oli korkki. Apina yritti avata korkkia, ja sen keskittymistä hyväksi käyttäen Pedro koitti napata pullon takaisin. Apina kirkui näreissään Pedrolle, ja loikki korkeammalle pullonsa kanssa, pitáen sitä tiukemmin sylissään. Lähestyin pullon mekanismin kanssa tuskailevaa apinaa kameran kanssa. Apina huomasi minut, ja lähti tulemaan kohti. Päätin perääntyä hitaasti, mutta ennen kuin tajusinkaan, oli nopea eläin jo kiivennyt niskaani. Yritin ravistella apinaa pois, mutta se ratsasti niskassani pitäen tukasta päättäväisesti kiinni. Lopulta apina kyllästy uuteen leikkiinsä ja loikkasi takaisin kaiteelle.

Nyt on ainakin todistettu se, että apinat ovat viisaita ja käteviä käsistään. Tervemenoa Gibraltarille tutustumaan lähisukulaisiin.