Olen viime aikoina antanut niin paljon hyviä laihdutusvinkkejä ilmaiseksi työkaverilleni Annalle (joka kärsii samanlaisesta joulunjälkeisestä kinkkukrapulasta kuin minäkin) että päätin jakaa viisaita neuvojani myös kaikelle kansalle blogini kautta. Nämä vinkit eivät sitten sovi laihduttajalle, joka haluaa muuttaa elämäntapansa pysyvästi (tai siis kuka sanoi, ettei jojo-laihduttaminen voi olla elämäntapa..?). Nämä ohjeet sopivat paremmin sellaiselle laihduttajalle, joka tarvitsee konkreettisia pikaohjeita uuden vuoden lupauksen toteuttamiseen. Ja on hyvä muistaa, että tuleehan se uusi vuosi taas vuoden päästä. Siis jos nyt lipsahtaa...

Mutta nyt itse neuvoihin!

- Mieti itsellesi tavoitepaino (mieluiten hieman alakanttiin). Esimerkiksi -5 kg on sellainen sopivan pyöreä luku pudotettaviksi kiloiksi (jos olet normaalipainoinen).

- Dieetin alussa (heti loppiaisen jälkeen tai "ensi maanantaina") ruokavalioon voi jättää vain keitot ja salaatit.

- Muista, että nälkä on terve tunne.

- Jos kuitenkin repsahdat herkkuihin, korjaa vahinko olemalla loppupäivä syömättä.

- Jos tekee mieli ahmia, mene ostoksille. Shoppaillessa tulee aina hyvä olo. Ja sovituskopin peiliä katsellessa muistat luultavasti taas laihdutuksen motiivin.

- Jos shoppailuun ei ole varaa (huom. opiskelijat), avaa viinipullo (viini on täysin sallittu elintarvike dieetissä kuin dieetissä). Pieni, vartaloa lämmittävä nousupöhnä poistaa kaikki huolet maailmasta.

- Tarkkaile laihtumisen edistymistä vaa'alla tai mittanauhalla vähintään kerran viikossa. Niin kauan kun ei tapahdu edistymistä, niin kauan ollaan keitto-linjalla. Luultavasti dieetin alussa tulee paha mieli, koska edistyminen ei näy, kilot eivät putoa, mittanauha ei kiristy. Yritä siis olla kaukonäköinen. "Mitähän vaaka näyttää kahden kuukauden kuluttua?" "Montakohan senttiä jenkkakahvoistani on sulanut kesäkuuhun mennessä?" Näin motivaatio pysyy yllä.

- Ja päivän viimeisin, muttei suinkaan vähäpätöisin ohje: Muuta sellaiseen maahan kuin Espanja, Italia, Kiina tai Florida, jossa kaikki ihmiset ovat sinua pienempiä ja hoikempia. Huono itsetunto on onnistuneen laihduttamisen A ja O.

Tässä tämän päivän ohjeet, lisää ohjeita lähipäivinä. Ja takaan, että itse käytän juuri näitä konsteja.

Jos tuntuu vielä siltä, ettet pysty toteuttamaan dieettiä, niin voit lohduttautua sillä, että uuden amerikkalaisen tutkimuksen mukaan naiset eivät pysty säätelemään ruuanhimoa yhtä hyvin kuin miehet. Et siis ole yksin!