Tajusin juuri, etten ole nähnyt lunta oikeastaan yli kahteen vuoteen. Paitsi jos lasketaan mukaan Málagan vuorien takana näkyviä Granadan lumihuippuisia vuoria. Mutta lunta, josta saisin itse puristettua palloja, en ole nähnyt aikoihin.

Suomesta kuuluu kovasti uutisia lumipyryistä, pakkasista ja valkoisesta maasta. Sisko laittoi viestiä, että maahan satoi reilun 20 sentin lumikerros. Mummon puhelusta selvisi, että idässä lunta on vielä reilummin. Vaikka olenkin täällä hieman kauempana, tunnen suurta ensilumen riemua! Sinänsä hölmöä, sillä eihän täällä mitään lunta ole. Tekisi silti mieli vähän tallustella koskemattomassa ensihangessa, mutta se on kai nyt toistaiseksi mahdotonta. Itsepä niin valitsin.

Nyt vaan kaikki toivotaan, että lumi pysyy maassa ja saan jouluna kolata pihaa ja tehdä lumilyhtyjä. Myös Pedrolle on hyvä opettaa, ettei jäätynyttä rautaa kannata nuolla. Se olisikin hyvä käytännön jekku!

Nauttikaa te siellä pohjolan ihmemaassa valkoisesta maasta kun kerran voitte! Minä juon pikkujouluglögit täällä appelsiinipuiden katveessa.