Olen nyt koko päivän kauhistellut aamulla lukemaani uutista, jossa Málagan alueen työttömyyprosentin ilmoitettiin olevan 30,02. Toisin sanoen 233 100 malagalaista on tällä hetkellä työttömyyskortistossa.

Málagan työttömyysluku on hurja, ja koko Espanjan alueella sen voittaa ainoastaan Cádizin provinssi, sekin osa Andalusiaa, vajaalla 32 prosentilla. Vertailun vuoksi, koko Espanjan työttömyysprosentti on 20.05 %, eli joillain itsehallintoalueilla menee selkeästi Andalusiaa lujemmin. Vain Kanarian saarilla tilanne on Andalusiaakin heikompi.

Juuri, kun Espanjan tilastokeskus julkisti nämä synkät luvut, alkaa Andalusiassa feria-kausi. Feria on kaupungin järjestämä/maksama kansanjuhla tavallisille pulliaisille. Kukin osallistujasitten vastaa omasta juhlavireestään tietysti ihan itse, mutta köyhät ja rikkaat, työteliäät ja työttömät, pääsevät irrottautumaan ikävästä arjesta ainakin ferioiden ajaksi. Juhlimiseen ei tarvita muuta kuin aimo annos hyvää mieltä.

Ja tiestysti feria-mekko!

Joka minulla nyt on!

Parin viikon takaisen Sevillan matkan päätarkoitus oli, ei suinkaan rikkoa autoa, vaan ostaa ikioma traje de flamenca. Ja niin onnellisesti siinä kävi, että useiden feria-kauppojen koluamisen, mekkojen sovittamisien ja oikeiden värien etsimisen jälkeen minusta tuli vihdoinkin kauan haaveilemani puvun omistaja.

Nyt menossa on kovat sevillanas-tanssiharjoitukset. Tanssikuviot on suunnilleen hallussa, mutta eräs ystäväni on luvannut antaa sevillanaksien kertauskurssin vielä ennen ferioille menoa. Eilen kulutin iltapäivän korvisten, kukkien, kampojen, huivien ja muun tarpeellisen rekvisiitan etsimiseen.

Sevillassa alkoi jo kauden ensimmäiset feriat viime viikonloppuna. Oma feria-kiertueeni alkaa viikon päästä perjantaina Jerézin heppa-ferioista, ja sitä seuraavalla viikolla on vuorossa Córdoban feriat.

Ja nyt panttaan tätä ihanaa pukuani niin kauan kunnes saan sen päälleni Jerézissä. Varjelen salaisuutta hengelläni.