Kuinka kauan ihminen voi jaksaa ilman nukkumista?

Sevillassa oli ehkä siisteintä ikinä! Luulin sinne mennessäni, että flamencopukuihin pukeutuu vain osa paikallisista, ehkä vain friikeimmät flamencon rakastajat. Jo junasta ulos hypätessá kävi kuitenkin ilmi, että kaikki paikalliset olivat sonnustautuneet ferioita varten. Pienillä vauvoilla oli röyhelöpuvut, teinitytöillä, aikuisilla miehillä ja naisilla, vanhuksilla, kaikilla oli puvut ja hatut ja räikeänväriset pilkulliset mekot ja hiuslaitteet ja meikit ja huivit ja viuhkat... Ja kaikilla lopuilla oli ainakin kukkia ja huiveja ja viuhkoja. (Ostin värikkään huivin naamioidakseni itseäni hiukan joukkoon sopivammaksi.) Ja viikonlopun aikana näin varmaan enemmän hevosia (koristeltuja ja letitettyjä tietysti) kuin autoja. Tämä hankaloitti hiukan jo muutenkin allergista oloani, mutta hittojako siitä.

Sevillan feria-alueella oli satoja pikku casetoja, joissa flamencopukuiset naiset ja miehet söivát ja joivat tapaksia ja viinejä, ja joista sai muuten tinto veranoa eurolla. Jokaisessa casetassa oli myös lava tanssimista varten, ja ne olivat aina täynnä sevillanaksia tanssivia juhlijoita. En oikein ymmärrä, miten kaikki osasivat ne oudot kopina-askeleet ja käsien pyöritykset ja paikan vaihdot niin, että kaikki tekivät ne vieläpä yhtäaikaisesti kappaleesta riippumatta. Lapsista vanhuksiin. Illan edetessä paikalliset yrittivät opettaa minuakin niitä tallaamaan, huonolla menestyksellä, mutta eihän sitä kukaan tajunnut enää niissä riemun tunnelmissa.

Koska kaikki oli niin ihmeellistä ja hauskaa ja ihanaa, jäi nukkuminen taas lähes nollaan. Lauantaina päivällä nukuimme pakon edessä pari ihanaa aurinkoista tuntia rauhallisessa puistossa ferian laitamilla. Sitten jaksoimme taas tanssia ja iloita lähes aamuun asti, paitsi että nukuimme "vahingossa" pari tuntia aamuyöllä ennen junalle lähtöä. Junassa olikin yllättävän miellyttävä nukkua. Kun energia on täysin nollaan hiipunut, nukkuisi vaikka nastojen päállä...

Kotiin tultuani menin heti pihalle nukkumaan tunniksi pariksi, ja lopun päivää nukuin omassa sängyssá puolikoomassa outoja unia nähden. Illalla energialataus olikin taas niin korkealla, että jaksoin lähteá satamaan tanssimaan tuttuja reggaetone-rytmejä. Ihmeellistä mutta totta, aamulla ei väsyttänyt yhtään!

Tänään illalla on kevätbileet eräássä naapuridiskossa, joten sinne sitten illalla.

Hyvää vappuun valmistautumista kaikille sinne Suomeen. Toivottavasti huomenna on hyvät brunssikelit! Taidan käydä ostamassa tuolta suomalaisesta puodista aidon munkkirinkilän päivän kaloripommiksi. Tuskin saan yhtä mustaksi paistettua kuin Saran tekemät...

Pusuja ja haleja teille sinne!!!!!