Heipat helteestä! Mittarit näyttävät +35 ja yöt on nukuttava ilman peittoa. Päivät torkutaan rannalla, kun ei lämmön helliessä jaksa oikein muutakaan. Ja milloinkohan näin viimeksi pilviä..?

Päivän sana on nyt rajaton. Aitoina auringon palvojina olemme Pedron kanssa löytäneet nakurantailun ilot. Nykyään matkaamme bussilla rannikkoa hieman länteen Benalmádenan nudistirannalle mieluumin kuin menemme omalle rannalle, jossa täytyy pitää housut tiukasti jalassa. (Tosin jokainen keksii kohdallaan mitä pienempiä bikiniviritelmiä – ihon väriset tangat ilman yläosaa – mutta tulee siitäkin raja. Pieni raja.)

Ennen käytännön kokemusta ajattelin nakurannan olevan tirkistelijöiden paratiisi, pervojen mekka, homojen kohtauspaikka (jota se kyllä onkin), ja vaikka mitä muuta. Mutta paikan päällä huomasin rannalla loikoilevan paljon pariskuntia, paljaspyllyisiä perheitä lastensa kanssa, muutaman turistin, vanhoja ja nuoria, laihoja ja läskejä. Suuri osa rannan nakuilijoista näyttäisi olevan miehiä, jotka haluavat tavata muita nakumiehiä. Eli jos ajattelinkin joutuvani naisena tirkistelyn kohteeksi, niin enemmän siellä Pedroa tirkistellään.

Rannan ilmapiiri on paljon hyväntuulisempi kuin tavallisen pidä-housut-jalassa-rannan. Ihmiset juttelevat toisilleen ja näyttävät tuntevan toisensa jo entuudestaan – ehkä siksi kun ranta on niin ahdas, että vieruskaverille on melkeinpä pakko sanoa pari sanaa hyvien (espanjalaisten) tapojen nimissä. Palmujen katveessa olevan rantabaarin kylteissä varoitellaan, ettei vaatteet päällä oleville tarjoilla. (Mutta miksi baarihenkilökunnalla on vaatteet?) Muutenkin vaatteet herättävät vain närää ja paheksuntaa nakuilijoiden keskuudessa. Eräällekin vaatteet päällä (ehkä epähuomiossa) rannalle eksynyt auringonpalvoja sai osakseen raikuvat aplodit ja vihellykset mielenosoituksena rannan vakikäyttäjiltä. Minä sen sijaan en aikaile nakuilussa (koskaan). Olen rullannut jo vaatteet pois kun Pedro vasta pystyttää auringonvarjoa rantahiekkaan. Ehkä oudointa oli aluksi baarissa tilauksen tekeminen alasti, mutta kaikkeen tottuu. Kaikki rajattoman puolesta!

Ja sitten jalkapallosta.

Espanjan futishuuma jatkuu. Joka baarissa liehuu nyt isot Espanjan liput ja ihmiset kävelevät kaduilla ylpeinä maajoukkuepaidat päällään Espanjan voitettua Ruotsin lauantaina maalein 2-1. Malagalaiset saivat vielä kunnon buustin futiskuumeeseensa tuon EM-pelivoiton päälle, kun kaupungin oma joukkue nousi sunnuntaisella otteluvoitollaan ensi kaudeksi Espanjan pääliigaan, La Ligaan. Pedro on jo kauan sitten ilmoittanut että meistä tulee Málaga C.F.:n jäseniä, mikäli joukkue joskus nousee pääliigaan. Eli ensi vuonna on odotettavissa paljon istumista Málagan La Rosaleda -stadionilla...