Meni kirjoitusrytmi eilen sekaisin (en kirjoittanut ollenkaan, huomasikohan kukaan ees...) kun pitikin lehden valmistumisen jälkeen lähteä työparukan kanssa yhdessä, ensimmäistä kertaa, oluelle. Tai oikeastaan kai edustamaan lehteä Fuengirolan Feria de los Pueblos -tapahtumaan. Ja siellä venähtikin sitten koko ilta. Tuonne Fuengirolan feria-alueelle on siis pystytetty tivolilaitteita ja kojuja ja valoja, ja siellä eri maat, suomi mukaan luettuna, pitää omia edustuskojujaan pystyssä viikon loppuun saakka. Suomen kojulla söimme lohta, grillimakkaraa ja muurinpohjalettuja, ja ne huuhdottiin Karhulla alas. Siihen loppuikin Suomi-teema.

Jordanian kojulla oli kansantanssia kansallisasuissa, Ruotsi soitti hirveitä eurohittejään, Brasilialla oli sambaajia ja caipirinhaa, Columbialla oli - ei huumeita - vaan kolumbialaisia rytmejä. Argentiinasta löytyi tangoa ja paljon grillilihaa, Irlannissa laulettiin irkkuslovareita. Ja mitä oli Suomessa? Suomalais-caribialainen lattariryhmä ja jotkut kasakkaveljekset laulamassa turkkilaisia kansantanhuja. Ja joulupukkijuliste. (syvä hiljaisuus)

Ihmettelen suuresti, miten turistit ylipäänsä löytävät Suomeen. Suomen kojuun eksyneet jäivät varmasti sanattomiksi, vähintäänkin hienoisen hämmennyksen valtaan. Tämäkö on suomalaista? En tiedä ketkä ovat kojun järjestelyiden takana, mutta voisivat käyttää hieman mielikuvitusta, kiitos. Mr Joulupukki olisi varmasti kiitollinen, jos suomalaiset maailmalla yrittäisivät tukea Suomen imagon rakentamista. Olisivat pyytäneet Fazerin, Koffin ja HK:n vaikka sponsoreiksi. Maistiaisiksi hieman salmiakkisnapseja. Karaoke tai ikivihreät iskelmät sopisivat musiikiksi paremmin kuin muiden maiden vieraat rytmit. Ehkä pieni sauna esisaunojineen ja vihtoineen herättáisi kiinnostusta... Nyt jäi ainakin itselle sellainen mielikuva, että ne potentiaaliset turistivirrat halutaan vain tyrehdyttää.

Muuten oli oikein hauskaa! Maistelin, ihan vain kulttuuritietouden kartuttamiseksi, eri maiden omia oluita ja drinkkejä. Paras tunnelma löytyi Brasiliasta, herkullisin kebab Jordaniasta, ja illan päätteeksi kävin vielä tivolikiepsuttimessa. Jihuu!

Se siitä feriasta. Viikonloppu jatkuu toisen, paljon suuremman ferian merkeissä. Lähden tänään Sevillaan seuraamaan viikon alussa alkanutta Feria de Abrilia, joka huipentuu tähän viikonloppuun. Ei muuta kuin ruusukkeet päähän ja flamencomekot niskaan! Olé!

Pusut ja halit!