Espanjassa on tänään yleislakko. Junat, bussit ynnä muut pelit kulkevat rajoitetusti – onneksi on tuo ikioma auto! Liittojen mukaan noin 70 prosenttia työntekijöistä on tänään lakossa, mutta kyllä tuolla suurin osa kaupoista ja kahviloista näyttäisi olevan auki. Mercadonassa oli kyllä epätavallisen hiljaista...

Mutta lakko ei siis vaikuta ainakaan minun elämääni (mikäli kuntosali pitää ovet auki). Tosin itse asun ja työskentelen kaikkien keskusten ulkopuolella, joten innokkaimmat lakkoilijat löytyvät tuskin täältä. Uutisten mukaan Málagassa on touhukkaita lakkovahteja suurimpien yritysten ovilla. Big deal. En mene tänään Málagaan.

Toki olisin voinut itsekin lakkoilla, mutta hölmöähän se olisi kuormittaa oma työ seuraavalle päivälle ja ottaa palkaton "vapaa" vain osoittaakseen mieltä hallitukselle, jonka valintaprosessiinkaan ei voi itse vaikuttaa.

Ja Torremolinosissa on tänään joka tapauksessa kaikki paikat kiinni, ei lakon, vaan tänään alkavan ferian johdosta. Tänään on Mikon päivä, pyhän Mikaelin eli San Miguelin päivä, ja tämä San Miguel on Torremolinosin suojelupyhimys. Vielä tämän ja huomisen pusaan lehteä painoon, mutta toivottavasti jo torstai-iltana pääsen ferioille tanssimaan!