Kylpyhuoneremontin teko on ottanut kummasti vauhtia. Aluksi, kun kaakelit irtoilivat seinistä ja pöntön vetomekanismi meni rikki, en tiennyt edes mistä aloittaa, eli mistä saada luotettava remonttimies ja hyvät, edulliset tarvikkeet ja kalusteet. Nyt kaikki on toisin.

Tänään Pedron siskon poikaystävän veli, alias "luotettava remonttimies", tulee kotiini mittailemaan ja tekemään hinta-arviota. Koska olemme espanjalaisessa mittapuussa lähes verisukulaisia keskenämme, tulee hinta olemaan kaikkien osapuolten vakuuttelujen mukaan "edullisin mahdollinen". Ei mitään silmään sahaamista, kuten normaaliolosuhteissa tulee ilmeisesti odottaa duunarilta kuin duunarilta. Maan tapa.

Eilen kävin sen sijaan Pedron siskon työkaverin miehen parhaan kaverin remonttiliikkeessä etsimässä sopivia kaakeleita, pesuallasta, wc-pönttöä ynnä muuta tarpeellista. Minun lisäkseni mukana oli neljä muuta asiantuntevaa silmäparia etsimässä kaakeleita muutaman neliön kylpyhuoneeseeni. Samalla, kun itse etsin sopivaa laattaa ja käsienpesuallasta, vahti yksi seuralaisista, että hinta-arvioon tulee alennus sen paremman alennusprosentin mukaan. Ei mitään silmään sahaamista!

Tänään on sitten kaupasta tullut lopullinen hinta-arvio, jota en tosin ole vielä nähnyt. Jostain syystä hinta-arvio on lähetetty niille muille ihmisille, heidän omasta aloitteestaan. He kun osaavat kuulemma katsoa, onko hinta poljettu tarpeeksi alas. He haluavat valvoa itse omaa hyväveli-verkostoaan.

Jos kaikki menee hyvin, valmistuu remontti sillä aikaa, kun lomailen joulun aikana Suomessa!