Espanjassa alkoi eilen rekkakuskien lakko protestina bensan hinnannousua vastaan. Lakon uskotaan kestävän suunnilleen viikon verran. Jo lakon alkaessa rekkakuskit povasivat, että ruoka tulee loppumaan kaupoista parin päivän sisällä, samoin bensa bensa-asemilta. Tästä pelästyneinä ihmiset ovat menneet sankoin joukoin ruokaostoksille ja tankkaamaan autonsa täyteen.

Eilen, kun menin minäkin varmuudeksi tankkaamaan pomojen auton täyteen, oli bensiksellä sinne saapuessani jo pitkät jonot bensahanoille. Illemmalla, kun ajoin rantatietä kotiin, olivat jonot venyneet entistäkin pidemmiksi. Joltain asemilta bensa on tiettävästi päässyt jo loppumaan, mutta bensakuljetuksia yritetään saada asemille lakosta huolimatta. Mutta ne rekkakuskit, jotka syystä tai toisesta silti vievät kuljetuksiaan, ovat suuressa vaarassa joutua öykkäröivien lakkovahtien kynsiin. Käytössä olevien rekkojen tuulilaseja on rikottu, ja eilen illalla Madridissa erästä bensalastissa olevaa rekkaa oli saattamassa poliisisaattue – ihan vain varmuudeksi, etteivät hurjistuneet lakkolaiset pääse sabotoimaan kalliissa lastissa olevaa autoa.

Ruokatarpeiden puolesta ainakaan minulla ei ole hätää vielä moneen päivään; kotona on ihan tarpeeksi viiniä, näkkileipää ja tonnikalaa.