Loma loppui, mutta ei haittaa. Olinkin jo aika täynnä marokkolaista teetä ja jatkuvaa kaupankäyntiä.On ne kyllä kovia kauppamiehiä.

Ostin muuten silkkimaton, 160 euroa.

Maa sinällään on tolkuttoman halpa (illallinen kahdelle 8 euroa), mutta koska kovan kauppaamisen taito on korkealla, ei sieltä ilman ostoksia pääse pois. Kun sanoo että ei oo rahaa, se ei kuulemma haittaa – kaikki järjestyy. Kun sanoo ettei tartte, niin ostat sitten vaikka sukulaiselle. Korkean laadun tavaroita kaupataan sijoituksina, jotka kestävät isältä pojalle. Ja monesti on aika vaikea sanoa ei, kun kaikki on niin kaunista. Käsityön laatu on korkealla – matot on tehty silkistä ja villasta, peilit kehystetty luulla ja hopealla, kaikki tehdään uniikkikappaleina käsin, ja esineet on koristeltu arabialaisin kuvioin. Kun vähänkin jäät epäröimään kauppatilanteessa, olet jo yhtä kuin ostaja.

Mutta itse olen ostokseeni todella tyytyväinen. Ja mattohan minulta nimenomaan puuttuikin...siis ihan oikeesti...niinku. Ja muistetaan nyt kuitenkin, että Euroopasta ostettu käsin tehty arabialainen silkkimatto maksaa ainakin 300-400 euroa (että oikeastaanhan mä säästin juuri selvää rahaa...). Ja se mun ostama on niin hieno! (Rakas puoliskoni osti kaksi isoa peiliä, villamaton, marokkolaisen miesten mekon, nahkatohvelit, valurautaisen naulakon, kengät ja kuorsauksenestolääkettä.)

Huomenna laitan kuvia ja kirjoitan lisää. Nyt menen mallailemaan mattoa lattialle ja sitten tanssitunnille.

ps. Ai niin. Mun matto on myös tulen kestävä. Sitä ei saa poltettua sytkärillä.