Haag, 3.11.09 klo 03.28

"Olen nyt viimeiset neljä tuntia seilannut Hollannin junaverkostoa ristiin-rastiin – Breda, Rotterdam, Haag... Tarkoitus oli olla Amsterdamissa jo tunti sitten. Matka olisi onnistunut hieman vähemmilläkin pysäkeillä ja huomattavasti lyhyemmässä ajassa, jos olisin ollut hieman paremmin perillä Hollannin junamatkailun saloista. Tai jos olisin ollut ajoissa Bredan asemalla... Tai jos lippuautomaatti olisi huolinut Visan, ei pelkkää Masteria, tai seteleitä, ei pelkkiä kolikoita... Tai jos olisin tiennyt, ettei junasta saa ostettua lippuja... Syitä on monia. Mutta mitä sitä enää murehtimaan, että istuin tunnin kohmeessa Rotterdamin juna-asemalla odottamassa jatkojunaa Amsterdamiin, tai että kun se Amsterdamin juna tuli, niin minut heitettiin siitä liputtomana pois Haagin kohdalla, jossa värjöttelin toisen tunnin seuraavaa Amsterdamiin menevää junaa odotellen..."

Näin siis tänä aamuna, mutta loppu hyvin, kaikki hyvin. Pipo ja hanskat pitivät sen verran lämpiminä, etten saanut kokovartalojäädytystä Hollannin talviyössä. Pääsin Schiphollin lentokentälle jo neljän jälkeen, ja kerkesin nukkumaan pari silmällistä ennen lennon lähtöä Málagaan. Nukuin myös koko kolmen tunnin lentomatkan pipo ja hanskat lämmikkeinä, ja kun kapteeni kuulutti koneen laskeutuvan pian, nostin edes jonkinlaisen unen turvanneet silmälaput pois naaman edestä ja näin jotain ihanaa: Espanjan sinisen taivaan. Lämpöä! Valoa! Aurinkoa!

Siis eli olihan se Hollinnin syksy tosi kaunis ja romanttinen ja blaa-blaa-blaa, mutta kyllä tänne oli taas mukava tulla harmaan, vettä tihuttavan taivaan alta Espanjan takakesän lämpöön!

Siitä hyppäämmekin aasin siltaa pitkin päivän otsikoihin, jotka luin junassa matkalla lentokentältä (!!!) töihin. Täällä kun on lämpimin talvi miesmuistiin, jaksaa mediakin hehkuttaa säätiloista harva se päivä. Eli tänään lehdessä oli kuva uimareista rannalla, ja otsikko kysyi mahtailevasti "Elämmekö marraskuuta vai elokuuta?"

Vaikka täällä onkin poikkeuksellisen aurinkoista ja lämmintä jopa Aurinkorannikon mittapuun mukaan, niin kyllä kai otsikon kirjoittajakin älyää eron elokuun 40 asteen helteiden ja nyt vallitsevan leudon 25 asteen välillä.

Eipä sitten muuta kuin hyvää viikon alkua ja pian laitan kuvia parilta edelliseltä viikonlopulta tänne katseltaviksenne!